Sallad med kassler
Har idag gjort en suppergod sallad som min syster bjöd på på sin dotters dop i sommras.
Denna bör vi verkligen göra.
Godast är den när den är nygjord, får den stå i kylen så stenar den till.
KASSLERSALLAD
4 port

400 g kassler
400 g pasta
1 liten purjolök
2 äppel
Ättiksgurka efter smak
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
5 dl filmjölk
Salladskrydda
Svartpeppar
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Skär kasslern i små bitar, likså purjulöken. Finhacka äppel och ättiksgurka.
Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, filmjölk och kryddorna.
Blanda samman alla ingredienserna och avnjut sallanden på en gång.
Underbara muffins
Igår var jag i baktagen igen, känner att jag måste baka lite och ha i frysen just nu, är så bra när man får besök, eller bara om man är sugen, vilket jag just nu inte SKA vara för jag försöker gå ner i en normal vikt... Men man är bara såååå sugen på något sött ibland... eller ja alltid... jag är en sockermissbrukare, så är det bara.
Men åter till gårdagens bak:
CHOKLADTRYFFEL MUFFINS
ca 8 st (9 cm diameters muffinsformar)

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och ta den sedan från plattan.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker, blanda ordentligt.
Rör sedan ner äggen ett i taget och blanda noga.
Till sist blandas mjölet ner.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dom i MAX 20 minuter.
Går även utmärkt att göra en stor kaka i form med löstagbar kant, men smörj och bröda formen innan smeten hälls i.
Låt hälst muffinsen/kakan stå i kylen i 1 timme.
Kakan blir mycket kladigare än vad muffinsen blir, men dom är hur gåda som hälst.
Testa dessa och njut. Servera gärna med lite grädde eller glass, men dom är goda som dom är.
Anorlunda tårta...
Idag har jag verkligen varit på hugget, lagat mat och bakat kakor... underligt att man orkar anstränga sig när det är onsdag, den värsta dagen i veckan... förutom tisdag då... eller torsdag... eller... jaja, alla dagar har sin negativitet eller sin tjusning...
Idag är det dessutom en trist dag för det är årsdagen av min fina morfars bortgång, 6 år är det idag som vi förlorade en underbar människa som vi älskade och som älskade oss. En underbar man som alla tyckte om och som gav alla en ärlig chans.
Han är djupt saknad av oss alla och fler där till.
JAG ÄLSKAR DIG MORFAR

Min lillasyster Sofia, Morfar och jag
Nåja livet går vidare och idag stod det tacotårta på menyn.
Detta var bland det godaste vi ätit på ett tag tror jag, både älsklingen och vår tillfällige inneboende tog två gånger.
Så denna måste ni bara göra någon gång!
TACOTÅRTA
4 port
4 stora tortillabröd
ca 3 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 liten burk tacosås
1 liten purjolök
1 burk majs
1 röd paprika
Salt
Svartpeppar
2 tomater
4 skivor annanas
Riven ost
Börja med att steka bakonet knaprigt och låt det rinna av på en bit papper. Klipp det sedan i lagom stora bitar.
Skär kycklingen i små mumsbitar och stek det i en het panna, salta och peppra.
strimla purjon och tärna paprikan.
Blanda samman creme fraiche, tacosås, purjo, majs och paprika i en bunke. Rör ihop det ordentligt och blanda ner bacon och kycklingen.
Lägg ut en skiva av tortillasbrödet på en ungsplåt och varva det med kyckling/baconröran. Översta lagret ska vara ett tortillabröd.
Dekorera tårtan med tomat, annanas och riven ost.

Grädda hela tårtan på 225 grader i ca 15-20 minuter, tills osten har fått en fin färg.
Servera detta underverk med en god sallad och njut!!

Såhär härligt blir det färdiga resultatet...
Efter maten drog jag så fram min BÄSTA vän kitchen aiden som har fått arbeta flitigt ett par dagar nu, han är så trogen och duktig =).
Jag bakade underbara american cookies... receptet hittar du här.

Jag har pricis tagit utom från ugnen så jag hoppas inte dom blev misslyckade, men det tror jag inte.
Vitlöksbröd
Idag skulle jag ha bakat och lagt upp lite kul recept på nybakade kakor, men när jag kom hem hade jag ont i huvudet och när jag insåg att jag inte hade smör så det skulle räcka så tapade jag helt sugen. Jag valde att krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet till sambon och vår tillfällige inneboende kom hem från jobbet.
Så istället för kakor så bjuder jag på ett kalasgott snabbtillagat
vitlöksbröd.
Till detta höftar jag lite beroende på hur många jag ska göra,
men det du behöver är följande:
Ljust bröd (jag använder grekist lantbröd)
Smör
Salt
Vitlök
Persilja (fryst)
Blanda samman smör, salt, vitlök och persilja.
Bred ut vitlökssmöret på brödet.
Grädda på ca 200 grader grill i 10-15 minuter.
Sen jag började göra dessa så kommer jag aldrig mera att köpa dom där vitlöksbröden som är som baguetter som man lägger i ugnen och sen skär upp.
Dessa vitlöksbröden är inte bara snabba att gör dom är mycket godare.
Åter tillbaka...
... efter sommar och semester. Har inte alls prioriterat att uppdatera bloggen pga många saker. För det första har det helt enkelt varit för varmt att sitta inne och blogga och dessutom hade det i längden blivit trist att läsa om sallder och grillning hela tiden. För det andra har vi mitt i sommaren flyttat till vårt nya hem.
Men nu är jag åter tillbaka igen och ska verkligen försöka uppdatera varje dag, men man hinner inte alltid när man jobbar.
Idag har jag använt min fina kitchen aid på riktigt riktigt för första gången ocg gjort pizzadeg. Gick mycket lättare än att hålla på med elvisp eller att knåda själv, vilket naturligtvis går hur bra som hälst men tar lite längre tid. Provade en ny degvariant men jag tycket inte den var bra, så jag föredrar min gamla vanliga.
Idag var det en underbart härlig pizza med fläskfile som stod på menyn:
LYXPIZZA
(3-4 personer)

Botten
2 dl vatten
3 mask
olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl durumvetemjöl
2 dl mjöl
Fyllning
Chillisås
Gul lök
Stekt fläskfile i tunna skivor (salta och peppra)
Skivade tomater
Skivad mozzarellaost
Rivenost
Bearnessås
3 mask
olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl durumvetemjöl
2 dl mjöl
Fyllning
Chillisås
Gul lök
Stekt fläskfile i tunna skivor (salta och peppra)
Skivade tomater
Skivad mozzarellaost
Rivenost
Bearnessås
Värm vatten och olja fingervarmt i en kastrull.
Smula sönder jästen i en bunke och slå över degvätskan. Rör till jästen är upplöst.
Arbeta in salt, socker och de 2 mjölsorterna.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter (till dubbel storlek, eller i kylen över natten går också bra.)
Kavla ut degen antingen i två små pizzor eller en stor.
Förvärm gärna ungsplåten innan och dra sedan bara över pizzan på den när den är färdig dekorerad.
Smula sönder jästen i en bunke och slå över degvätskan. Rör till jästen är upplöst.
Arbeta in salt, socker och de 2 mjölsorterna.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter (till dubbel storlek, eller i kylen över natten går också bra.)
Kavla ut degen antingen i två små pizzor eller en stor.
Förvärm gärna ungsplåten innan och dra sedan bara över pizzan på den när den är färdig dekorerad.
Bred ut chili såsen i ett tunt lager över botten och strö över hackad lök. plasera ut fläskfilen med lite mellanrum över hela pizzan. Likaså tomaterna och mozzarellan. Strö över riven ost.
Grädda pizzan på 250 grader i ca 15 minuter.
Toppa pizzan med beanesåsen med lite mellanrum. Ät och njut av denna underbara pizza som verkligen är en festpizza.