Lyxiga kärleksmums



Min sambo ÄLSKAR kärleksmums både med bruna och gula... Så för ett tag sedan när min lika kärleksmumsälskand pappa fyllde år så bakade jag en ny variant som dom skulle kalasa på på jobbet (dom jobbar ihop min far och min man.)
Dessutom tog jag med mig några till jobbet och det uppskatade mina gottegrisar till kollegor =)

Denna varianten kan liknas med brownies, då dom var lite tunga och innehöll en stor mängd mörk choklad, hela 400 gram... vilket inte var fel snarar helt rätt.
Receptet komer ifrån Laila Lindholms underbara bakbok "a pice of cake"


För en plåt behöver du:

5 st ägg
4 dl strösocker
dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g mörk kvalitets choklad 70%


Glasyr och garnering
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe (eller helt vanligt starkt kaffe)
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och strösocker pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

Hacka chokladen grovt och strö över smeten.

 

 

Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

Strö över kokos och servera skuren i rutor.


Testa denna nästa gång ni tänker göra kärleksmums, för den är verkligen värd att testas, för den var underbart god!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0