Glass!



Idag har jag köpt en semesterpresent till min älskling (ja och mig också) nämligen en glassmaskin.
Så jag sitter här och letar efter massa glassrecept.
Ska bli gott att gör egen glass, mycket godare och framförallt så har man koll på vad som är i den.
Ev. kommer första provet komma upp imorgon!


Kycklingfärssås



Jag är inte så glad för köttfärsås, jag gör det mest för att det är lätt och snabbt ihoprört och så kan man göra mycket och förvara i frysen.
Men jag har ett underbart färssås recept som man gör på kycklingfärs istället och det är såååå gott att man kan äta hur mycket som hälst:

KYCKLINGFÄRSSÅS
4 port



400 g kycklingfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
½ tsk lökpulver (eller hackad lök)
1 msk kycklingkrydda
½ strimlad purjolök
500 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk sambal olek
3 dl creme fraiche
Salt
Peppar

Börja med att fräsa purjon mjuk och ta sedan upp den ur pannan.
Stek på färsen så den blir smulig och krydda med alla kryddor.
Blanda ner purjon igen och slå över tomatkrosset, buljongtärning, vatten och sambal olek och blanda runt.
Tillsatt creme fraichen och låt puttra någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Ev. behöver man blanda ner lite maizena utrört i vatten för att såsen ska bli lite tjockare, men det är en smaksak hur man vill ha det.
Servera med pasta.

(När jag lagar mat så höftar jag alltid så måtten är uppsakattade ungefär hur mycket jag använder, prova dig fram till något som du kanske gillar bättre, kan ju tex. tänkas vara hur gott som hälst mad svamp i såsen)


Kitchen aid



Igår kom min älskade mamma och pappa och överaskade mig med en mycket efterlängtad present:


En vackert röd kitchen aid som nu står på min köksbänk och glänser med sin närvaro. Tyvärr hinner jag inte inviga den förren möjligen till helgen.


Så fin så!!


Man fick även en glasskål till den och det tackar man ju inte nej till för bara den kostar ju några kronor.

Jag är så glad och en liten tår fick jag allt i ögat när jag fick den. Nu kommer jag att baka hela sommaren, eller ja i alla fall när vi har flyttat, får väl hålla mig till dess, kan ju inte ha hur mycket som hälst i frysen, blir för jobbigt att ta det med sig i flytten...
I alla fall så har min helg varit fulländad!


Födelsedagskalas



Idag fyller min fina lillasyster 25 år
Så dagen till ära har jag bakat en supergod tårta som alla tyckte jättemycket om, till och med min pappa som annars inte tycker om kakor och sånt.

(Orginalreceptet från min goda sida men jag har gjort om det lite)

Passionscheesecake




Botten
ca 12 digestivekex
50 g smör

Mousse
6 gelatinblad (jag använder pulver)
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 dl lätt tropisk juice, koncentrerad

Gelé
(allt som allt har jag en paket juice i hela tårtan, så det blir inte riktigt 2 dl till gelen, men det gör inget)
3 passionsfrukter
2 dl lätt tropisk juice
3 gelatinblad (jag använder pulver)

Blötlägg 3 tsk gelatinpulver i 3 msk kallt vatten i fem minuter.
Vispa grädden löst i en bunke.
Vispa gulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Vispa ner mascarponen i äggsmeten.
Värm juicen på svag värme i en kastrull. Smält gelantinpulvret i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten.
Vänd till sist ner den vispade grädden.
Häll moussen över botten, skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går.
Låt den stelna i kylen.

Blötlägg 1 ½ tsk gelatinpulver i 1 ½ msk kallt vatten i fem minuter.
Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Smält gelantinpulvret i juicen.
Häll i resten av juicen och rör om.
Gröp ur passionsfrukterna i juicen, rör om.
Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen.
Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.

Detta är en underbar tårta som man kan variera på många sätt tex uteslut den tropiska juicen och bara ha lite hallon till. Mascarpone är dessutom en ny favorit hos mig, den ska få ersätta grädden till mycket i min bakning.


En hel månad!



Jag hinner bara inte med, det är ju otroligt att jag inte hunnit blogga på en hel månad, detta går bara inte, jag ska verkligen bättra mig! Det är bara så mycket nu eftersom vi ska flytta så har all tid gått till att ränsa och stå i den övriga tiden har jag och min fina sambo umgåtts.
Men idag står jag i köket och bakar till min underbar lillasyster som fyller 25 år imorgon.
Så bilder och recept kommer under kvällen eller möjligen imorgon. Den här tårtan är värd att väntas på för den är underbart god. =)


RSS 2.0