Falsk planka...


Igår besämde R och jag oss för att bjuda hem mamma och pappa på söndagsmiddag.
Eftersom mamma jobbade natten så tyckte dom det var en bra ide.
Så jag och R gjorde falsk planka för första gången och det visade sig vara ett kanonrecept som kommer bli en återkomande rätt i vårt lilla hem.



(4-5 portioner)

Potatismos
1 kg potatis
Mjölk
Salt och peppar
2 äggulor

Baconlindad fläskfile
1 kg fläskfile
200 g bacon
salt och peppar

Gratinerade tomater
2-3 tomater
Riven ost

Tillbehör
Svamp
Sparris

Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.

Putsa fläskfilen under tiden och skära den i ca 2 cm tjocka skivor.
Linda 1 skiva bacon runt varje köttbit.
Bryn köttet i en het stekpanna i någon minut (behöver inte vara helt genomstekt då det blir klart i ugnen.)

Skär tomaterna i två delar och gröp ur fruktkötet ut dem. Fyll varje halva med riven ost.

När potatiosen är mjuk gör potatismos som vanligt med mjölk, salt och peppar och äggulor (för att moset ska få en härlig brun färg.)

Klicka eller spritsa ut moset i en ungsform längs kanten.
Lägg köttet i mitten. (Vi upptäckte att man inte ska lägga köttet i två lager då det blir kokat i baconfettet, det blir gott i alla fall, men vill man undvika detta ska man nog lägga köttet i ett lager om det går.)
Lägg ut tomaterna på sidorna i moset.
Gratinera i mitten av ugnen på 275 grader i ca 15 minuter.

Fräs under tiden svampen och koka sparisen i lättsaltat vatten.

Vi valde att servera detta med kall bearnaisås som vi gör på påse med creme fraiche.

Detta måste ni bara testa.

Lätt att gör och lyxigt så det förslår =)

 


Kommentarer
Postat av: Fia

Ser mkt smarrigt ut :)

2010-03-01 @ 21:15:36
URL: http://flisanfisan.blogg.se/
Postat av: Mamma

Det va kanon gott..tack för igår Pussar ♥

2010-03-01 @ 22:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0