Lasange x2


Idag ska jag bjuda på två helt underbara kanonrecept på lasange, en som tar lite längre tid, men helt klart är värd att väntas på och en som går snabbare för den som har mindre tid, eller inte vill stå i köket hela kvällen. (Vilket jag trivs bra med )

Nr 1 blir den som tar längre tid:

Köttfärsåsen
500 g blandfärs
ca 100 g tärnade färska champinjoner
1 tärnad morot
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/4 dl tomatpure
500 g krossade tomater
ca 1 msk torkad basilika
ca 1 msk fryst persilja
ca 1 msk torkad oregano
Salt och svartpeppar

Ostsås
Ca 50 g smör
1/2 d mjöl
Ca 8 dl standard mjölk
2 dl riven ost
1/4 dl socker
Salt och vitpeppar

Lasangeplattor

Börja med att fräsa lök och vitlök ett ögonblick i en het panna med smör, tillsätt sedan morötterna. Blanda ner färsen.
Fräs svampen i en egen panna tills den är färdig och blanda ner den i färsröran.
Tillsätt tomatpuren, de krossade tomaterna, örterna, salt och peppar. Låt färsen sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Gör under tiden ostsåsen: Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet, tillsätt mjölken, osten, sockret och kryddorna. Låt såsen sjuda några minuter tills all osten har smält.

Varva lasangeplattor, färs och ostsås i en smord ugnsform.
Grädda lasangen i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
(Om lasnagen blir för mörk så kan du lägga på ett foliepapper den sista stunden)

Servera denna godingen med en härlig sallad och njut!

 

Nu följer som lovat ett recept som är minst lika gott men som går mycket snabbare att förbereda och göra:


LASANGE PRONTO

400 g färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl ostsås (2 paket)
Lasangeplattor
Riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn den hackade löken ett ögonblick i lite smör i en het stekpanna och tillsätt sedan färsen, stek den grynig och klar. Rör ner tomatkrosset och buljongtärningen. Häll till sist i ostsåsen. Låt allt koka upp i någon minut. Smaka ev. av med salt och peppar
Varva färsröran med lasnageplattor i en smord ugnsform. Strö över osten.
Grädda lasangen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.


Dessa två recepten går varma i vårat lilla hushåll, vi älskar lasange och äter det minst 1 gång i månaden.
Jag föredrer det första receptet om jag ska välja, men det andra är smidigt om man är trött en kväll men ändå vill äta gott och snabbt. Vill man att det ska gå ännu snabbare jag då tar man färska lasangeplattor, själv gillar jag kungsörnens vita fiberpasta alla gånger, nu har dom ju all pasta i detta märket och jag är en stor förespråkare för detta:

(Bild från kungsörnen)

Ja det var vad jag hade att bjuda på i kväll hoppas det ska smaka gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0